lördag 2 februari 2013

En ledig lördag!!

Idag väcktes jag av den naturliga väckarklockan, 6.15, någon skrek - jag vill upp!!!
Sen kom nästa barn in, - mamma!!
Då var det kört att få den förste lille att somna om...pust!! Jag var klarvaken men tog ändå mitt täcke och gick in till tredje barnet som sov så skönt och la mig!! Jag hörde hur det blev tyst i vårt sovrum, jag kunde inte somna om men njöt bara av att få ligga och blunda i ett tyst rum..det är ju ändå lördag!!!

Den riktiga väckarklockan( eller mobilen) gav ifrån sig sin signal 7.45 för det var då jag egentligen hade tänkt att gå upp! Då hade jag tänkt äta frukost och sedan bege mig iväg och träna!!
Min plan var nämligen att barnen skulle vakna i sina rum, tända lampan och leka i sina rum tills jag skulle gå upp!! Även lilleman brukar leka med sina systrar i deras rum. Vi har nämligen pratat om det och ibland funkar det, men som min dotter säger så ofta - jag glömde bort!
Nåja jag fick inte sova men jag fick ändå ligga och blunda till 7.45!

Efter frukost runt nio så var jag till min stora förvåning ute i skogen och sprang, vädret inbjöd till skogen före gymmet!! Då får man ju verkligen passa på så en hel timme blev det!!

Väl hemma stack mannen iväg för lite massage jobb!!
Eftersom jag efter träning är en så mkt tålmodigare mamma så blev det lek på golvet med bilbanan en stund, sedan dags att göra lunch!!!
Resten av dagen ska tillbringas på Leos lekland med en familj så det gäller att grunda barnen med ordentlig mat som går hem! Det får ju inte falla på att de är hungriga!!
Så spagetti och köttfärssås är ett säkert kort!!
- nu är det mat!
- kom nu barnen!
Två av tre kom ut i köket, rätt bra resultat. Den tredje fick hämtas, låg nu i soffan och såg på tv!

- tack för maten sa Piraten jag vill inte diska faten säger klara och är den sista som lämnar bordet!!
Nu ser jag på klockan och inser att å takten måste öka om vi ska hinna enligt planer!
Diska av, dammsuga rester av spagetti från golvet som har en tendens att fastna under strumporna!
Göra mig själv och barnen i ordning! Förhoppningsvis kommer mannen hem snart och team Ahlin vinner tid på gott samarbete:)
Ha! Riktigt nöjd, la lilleman och han somna direkt, ser ut som detta kan bli en bra dag, har flyt!!! Han behövde verkligen en tupplur för att orka mkt lek på eftermiddagen!!
Så! mannen sen men, barn sover, jag ligger just nu rätt bra till!!
Och varmvatten fanns det med så nu är duschen avklarad( bild uteblir;)
Mannen anländer och nu är även barnen rena & nykammade!
Så nu in i medelsvenska bilen & offf we go!
När vi möter upp våra vänner så får vi info om att ytterligare en familj hänger på!! Toppen!! Ellen super nöjd eftersom i den familjen finns en av hennes bästis, flyt!!!:)
I karavan fortsätter vi mot Borås, och Leo the lion!!
Med skönt gung från radion så blir den låååånga bilfärden "uthärdlig"!
På plats..
Oj då, här var det ingen tid för en kaffe kopp och tjöt! Det är bara att hänga på den lille som skulle göra ALLT som de större barnen! Till saken hör att det är faktiskt första gången vi är på Leos lekland i just Borås! Och jag konstaterade att alla lekland ser inte likadana ut!!
Men vi fikade i skift, så vi fick njuta av varsin kopp i trevligt sällskap!

Nu några timmar senare efter att ha köpt med lite mat från Kina restuarangen å snacks från Ica, så fortsätter vi hem till vår vänfamilj för lite melodifestival! Attans trevlig lördag det här...flyt hela dagen!!
Nu lämnar jag bloggandet för denna kväll..vem som vinner melodifestivalen får ni läsa på löpsedlarna!!
Tack för mig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar